de Ticket leden

Schermafbeelding 17TTG 27-1-17 Druiventros aaangep

EVEN VOORSTELLEN:

Wies.

Na haar avontuur met Party had ze in 1984 een hitje met Pavlow en was op tv met Camels Here Camels There. Zij heeft haar sporen verdiend met het zingen als achtergrondzangeres bij bekende artiesten zoals Frans Bauer en George Baker e.a. in de studio, maar ook live op podia zoals in Ahoy en in theaters door het hele land. Ook bij grote festivals was ze aanwezig en zelfs het Eurovisie Songfestival staat op haar naam. Ze heeft het pas echt naar haar zin als ze kan schitteren en entertainen als soliste met orkestband, maar nog liever met muzikanten om haar heen. Dit heeft ze dan ook gedaan met diverse bands, zoals de top 100-band Main Frame en big band Time Unlimited Orchestra en ook de a capella groep Chain of Fools. Daarnaast is ze Vocal Coach en heeft ze een duo tape-act met de naam Hits on Tour. Helemaal geweldig was haar eigen opgerichte funk/soul band Jump the Q. die 18 jaar heeft bestaan. Dit smaakte naar meer en in 2012 heeft ze samen met de bassist Giel deze heerlijke band opgericht. Wiesje: ” met trots kan ik zeggen dat het me weer is gelukt met Ticket to Groove”.

 

Huub.

Op zijn 14e heeft Huub zich als autodidact het gitaarspelen eigen gemaakt. Zijn roots liggen in de jazz maar hij heeft zich door de jaren heen bezig gehouden met diverse muziekstijlen in het lichte genre variëren van jazzrock, latin, big band, rock, new wave tot Nederlandstalige pop. De laatste jaren is hij bezig met rock & roll (Frank Anthony & El Bootleggs) en soul (Soulfever Boulevard en Ticket to Groove). Daarnaast is hij al jaren actief met zijn jazz-trio en begeleidt hij diverse vocalisten. Huub:” Welke stijl je ook speelt, The Groove is het enige dat telt!”.

 

Tony

begon als drummer in de band Names and Faces in Suriname waar hij tot begin 70-er jaren woonde. Toen kwam hij naar Nederland en speelde met Tony Sherman. Ook heeft hij met diverse bands gestaan in het voorprogramma van Billy Cobham in de Melkweg Amsterdam en Antwerpen en van George Benson en Weather Report (om maar eens wat namen te noemen) in Innsbruck. Hij heeft gespeeld bij James Brown en Otis Redding Tribute bands. Laatst heeft hij nog gedrumd in de studio voor Ierse songs. Nu heeft hij een Reggae band “Reality”die eigen nummers spelen. Tony:” Toen kwam ik Wies tegen en zijn we samen muziek gaan maken met de gezellige mensen van Ticket to Groove.”

 

Paul.

Al vanaf zijn 11e jaar is er bij Paul de passie om muziek te maken. Het begon met blokfluitles, AMV en zang op de zaterdagochtend, gevolgd door trompet. Na een aantal jaren bij diverse harmonie verenigingen gespeeld te hebben, is hij steeds weer nieuwe uitdagingen aangegaan, die hij zichzelf meester maakte, zowel in muziekstijl, soort band, als wel het soort instrument. Na de tuba en sousafoon in zijn militaire diensttijd heeft hij de schuiftrombone onder handen genomen, waarmee hij tot op de dag van vandaag in jazz, blues, disco, dixiland, bigband en verschillende dweilorkest speelt. Naast de koper blaasinstumenten, heeft hij 7 jaar als drummer/zanger met  Dansorkest Dinges met veel plezier feesten en partijen opgeluisterd. Hieruit ontstond het zangduo De Feesters waarmee hij het land doortrok. Paul heeft in die jaren al heel veel leuke dingen meegemaakt. De meest bijzondere waren wel met de jazzband Black Tulip naar Moskou, met de luchtmacht naar Nice en met de Feesters live op tv bij De Schreeuw v.d.Leeuw.Vanuit Soulfever Boulevard is hij samen met Gerrit, Wies en Huub in Ticket to Groove gaan spelen. Paul:”op dit moment is Ticket to Groove wel de leukste uitdaging.”

Karina.

De liefde voor muziek ontdekte zij al op jonge leeftijd. Toen ze 9 jaar was, begon ze met orgelspelen en later op keyboards en piano. Als toetseniste speelt ze al een tij in verschillende bezettingen en bands. Zoals Combo 1 CC(cabaret) en muziekcollectief Sentime Muziek. Naast muziek maken is ze verbonden als docent keyboards aan het Centrum voor de Kunsten Nieuwe Veste Breda. Nu heeft ze zich ook aangesloten bij deze soul/rockband Ticket to Groove.

 

Giel.

Zijn historie als bassist gaat meer dan 40 jaar terug. In de jaren 70 begon het met Midnight Invention. Van 1980 tot 1988 was hij de bassist van een bigband en het repertoire was vrij uiteenlopend, van de jaren ’50 tot ’80 van de vorige eeuw. Dit bleek een goede leerschool om van alle muziekstijlen een graantje mee te pikken. Daarna speelde hij in de combo Scotch and Soda. met veelal een repertoire gebaseerd op easy listening, waarbij hij ook zijn stem liet horen. Door de 17-mans formatie BB Cool met nummers van b.v. Blues Brothers, Sam and Dave, Arthur Conley enz. kwam vooral de soulmuziek in beeld. Deze lijn van muziekgenres wilde hij doortrekken en richtte samen met Wiesje deze band op. Giel:”Ik heb me lekker kunnen settelen in deze prachtige soul rock formatie Ticket to Groove”.

George

Met uitzondering van een jaartje blokfluitles op de lagere school is George autodidact op het muziekgebied. Zoals de meeste Nederlandse blazers opgegroeid in het harmonie- en fanfare wereldje. Later via dweilorkesten doorgestroomd naar showorkesten en bigband. Het grootste aantal mensen waarvoor hij ooit heeft gespeeld was ruim 30.000 tijdens de opening van de wereld Jamboree in Nederland. Het verste weg van huis was op Curacao tijdens het millenium gala in Willemstad. Bij Ticket to Groove is hij te beluisteren op alt-, tenor- en bariton saxofoon, dwarsfluit en klein percussie.  George:”Door mijn brede muzikale smaak en internationale ervaring voelt Ticket to Groove als een warm bad

 

Lion

onze nieuwe trompettist per 2016, zijn muzikaal verhaal gaan we nog hier nog bijschrijven.lion 2

 

 Vera. Samen met haar zus Wiesje zongen ze vroeger al bij de afwas. Vera is altijd blijven zingen in diverse koren. Als ze dan mee mag naar Curacao met Wies en George komt ook de percussie in zicht en gaat ze spelen in de big bands Time Unlimited Orchestra en Janson Show Orkest. In de koren begeleidt ze soms al met klein percussie. Bij Harmonie Oude Post komt ook het zwaardere werk om de hoek kijken en neemt ze hiervoor les. Heerlijk vindt ze om de percussie en zang te combineren. Een andere passie van haar is beeldende kunst. Ze heeft haar eigen atelier en geeft workshop. Kijk eens op de pagina contactgegevens onder interessante links waar je haar websites kunt bezoeken. Vera:”Een grote droom van mij komt uit. Spelen in de band samen met Wiesje”.

 

1 Reactie op de Ticket leden

  1. Zo trots op mijn zussen. Knuffel x van Angeline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *